mmmmmmm, Saures Rindfleisch mit pommes

Heerlijk
ZUURVLEES
voor 4 personen
500 g magere runderlappen
2 uien
50 g boter
1 dl azijn
1 laurierblad
1 kruidnagel
1 tl tijm
1 el suiker
1 el stroop
1 plakjes peperkoek
zout, versgemalen peper
bereidingswijze
snij het vlees in stukjes
voeg zout, peper, laurierblad, azijn en tijm toe en meng alles goed
laat het vlees min. 8 uur marineren
snipper de ui en fruit de ui in een klein deel van de boter
schep het vlees uit de marinade en dep het droog (1 dl van het vocht opvangen en bewaren!)
bak het vlees in de rest van de boter
voeg de gebakken ui, de suiker, de stroop, het marinade vocht (eerst zeven), de peperkoek (in kleine blokjes) aan het vlees toe
laat dit vlees mengsel 2 uur sudderen op laag vuur, af en toe roeren
lekker met fruitjes
Hoezo honger nu???

Ik wil slapend sterven, net als mijn Opa......
niet schreeuwend en huilend zoals zijn bijrijder!
Blaat het niet , dan schaapt 't niet