Collin aka 2Black : Bam Bam! En Mini Van restauratie
Moderator: webmasters
Niet nodig....denny wrote:ik zeg stackunit
......
lalalalalala
Heb er tenslotte een digitaal dashboard naast dat alles behalve brandstofhoeveelheid in de tank en snelheid aangeeft....

Collin,
Citrofiel in crisis, rij nu in een Mini!
M'n foto's op http://foto.realiseerden.nl en opinies op http://realiseerden.nl, Twitter: @CollinVersteegh
Citrofiel in crisis, rij nu in een Mini!
M'n foto's op http://foto.realiseerden.nl en opinies op http://realiseerden.nl, Twitter: @CollinVersteegh
Is nu tijd om een brandstofpomp te gaan plaatsen....
Want de draadjes liggen wel zo ongeveer op hun plek, zelfs op de stationairregeling is al iets moois gevonden (iets met een heel klein K&N filtertje), de gasklep zit er ook op met wat kleine aanpassingen.
Maar zonder benzine wordt het natuurlijk nooit wat...
Want de draadjes liggen wel zo ongeveer op hun plek, zelfs op de stationairregeling is al iets moois gevonden (iets met een heel klein K&N filtertje), de gasklep zit er ook op met wat kleine aanpassingen.
Maar zonder benzine wordt het natuurlijk nooit wat...

Collin,
Citrofiel in crisis, rij nu in een Mini!
M'n foto's op http://foto.realiseerden.nl en opinies op http://realiseerden.nl, Twitter: @CollinVersteegh
Citrofiel in crisis, rij nu in een Mini!
M'n foto's op http://foto.realiseerden.nl en opinies op http://realiseerden.nl, Twitter: @CollinVersteegh
Brandstofpomp geplaatst, retourdrukregelaar leuk bevestigd, benzineslangen aanvoer en retour bevestigd en vacuumleidinkje van drukregelaar naar airbox.
Benzinestroom werkt (alleen is de brandstofpomp kennelijk intern lek... die moeten we dus vervangen) en dus kan Bosma verder met zijn montage.
Benzinestroom werkt (alleen is de brandstofpomp kennelijk intern lek... die moeten we dus vervangen) en dus kan Bosma verder met zijn montage.
Collin,
Citrofiel in crisis, rij nu in een Mini!
M'n foto's op http://foto.realiseerden.nl en opinies op http://realiseerden.nl, Twitter: @CollinVersteegh
Citrofiel in crisis, rij nu in een Mini!
M'n foto's op http://foto.realiseerden.nl en opinies op http://realiseerden.nl, Twitter: @CollinVersteegh
-
- Vlotte starter
- Posts: 22
- Joined: ThuJul24, 2008 9:31:48 PM
Ow leuk. Ik was vandaag extern bij een grote (de grootste..) pechhulp organisatie. Ze maken gebruik van mijn expertise om de pech-helpers te scholen
Ik heb gister nog alle vitale functies van de AX getest. Koelvloeistof temp ? check. TPS ? Check. Inlaatlucht ? Fial... zit nog geen filter op... Injectoren ? klikklik ! Check. Bobine 1: Prrrrrr ! Check. Bobine 2: ....... Hmm... Nog een driver insolderen. Vergeten. Toerental ? Stabiel ! (op startmotor). Ik moest dus nog brandstof hebben. Lijkt erop dat ook dat er in zit. Dan begint het op te schieten.

Ik heb gister nog alle vitale functies van de AX getest. Koelvloeistof temp ? check. TPS ? Check. Inlaatlucht ? Fial... zit nog geen filter op... Injectoren ? klikklik ! Check. Bobine 1: Prrrrrr ! Check. Bobine 2: ....... Hmm... Nog een driver insolderen. Vergeten. Toerental ? Stabiel ! (op startmotor). Ik moest dus nog brandstof hebben. Lijkt erop dat ook dat er in zit. Dan begint het op te schieten.
http://www.bs-autotune.nl
Voor classics & specials.
Voor classics & specials.
De benzinepomp doet het wel gewoon hoor, lekt maar een beetje.... kunt gewoon verder!
Al met al schiet het heel aardig op, en het ziet er netjes uit.
Eerst maar verder aan de CX ben ik bang.....
(en ja... ik heb weer foto's gemaakt maar....)
Al met al schiet het heel aardig op, en het ziet er netjes uit.
Eerst maar verder aan de CX ben ik bang.....

(en ja... ik heb weer foto's gemaakt maar....)
Collin,
Citrofiel in crisis, rij nu in een Mini!
M'n foto's op http://foto.realiseerden.nl en opinies op http://realiseerden.nl, Twitter: @CollinVersteegh
Citrofiel in crisis, rij nu in een Mini!
M'n foto's op http://foto.realiseerden.nl en opinies op http://realiseerden.nl, Twitter: @CollinVersteegh
Het was mijn bedoeling dit weekend een foto-update te gaan plaatsen...
Maar mijn camera(s) lagen nog steeds bij Renard en die heb ik gisteren niet op kunnen halen doordat "project erwtensoep" het niet toeliet het pand te verlaten...
"Project Erwtensoep" is een evenement dat een dag of 2 à 3 in beslag neemt.
Op vrijdag koop je ingrediënten zoals buikspek, varkensbovenpoot en winterpeen om een aanzet tot basisbouillon te kunnen geven waarna op zaterdagochtend het Grote Werk kan beginnen.
Afmaken van bouillon, wellen van groene erwten maar vooral snijden van knolselderij en natuurlijk het constante roeren nemen Uren in beslag..., althans als je zoals ik een liter of 15 soep gaat brouwen verdeeld over 3 pannen.
Zaterdagochtend om 11:00 uur begon ik en het laatste snijwerk was gereed om 17:00 uur, om 20:00 uur gingen de groene erwten er nog bij waarna de 2de doorwarm fase begon die betekende dat pas om 23:00 uur het gas eindelijk uitkon.
En dan, op zondag ochtend, de laatste doorwarmfase. Weer een uurtje of 3 roeren om aanbranden te voorkomen en dan is het eindelijk klaar om in te vriezen.
Mocht iemand z'n veerbollen willen laten opboren bij Renard deze week.... waarschijnlijk woensdag erwtensoep bij de lunch. Aanschuiven rond 11:30 uur.
Maar mijn camera(s) lagen nog steeds bij Renard en die heb ik gisteren niet op kunnen halen doordat "project erwtensoep" het niet toeliet het pand te verlaten...

"Project Erwtensoep" is een evenement dat een dag of 2 à 3 in beslag neemt.
Op vrijdag koop je ingrediënten zoals buikspek, varkensbovenpoot en winterpeen om een aanzet tot basisbouillon te kunnen geven waarna op zaterdagochtend het Grote Werk kan beginnen.
Afmaken van bouillon, wellen van groene erwten maar vooral snijden van knolselderij en natuurlijk het constante roeren nemen Uren in beslag..., althans als je zoals ik een liter of 15 soep gaat brouwen verdeeld over 3 pannen.
Zaterdagochtend om 11:00 uur begon ik en het laatste snijwerk was gereed om 17:00 uur, om 20:00 uur gingen de groene erwten er nog bij waarna de 2de doorwarm fase begon die betekende dat pas om 23:00 uur het gas eindelijk uitkon.
En dan, op zondag ochtend, de laatste doorwarmfase. Weer een uurtje of 3 roeren om aanbranden te voorkomen en dan is het eindelijk klaar om in te vriezen.
Mocht iemand z'n veerbollen willen laten opboren bij Renard deze week.... waarschijnlijk woensdag erwtensoep bij de lunch. Aanschuiven rond 11:30 uur.
Collin,
Citrofiel in crisis, rij nu in een Mini!
M'n foto's op http://foto.realiseerden.nl en opinies op http://realiseerden.nl, Twitter: @CollinVersteegh
Citrofiel in crisis, rij nu in een Mini!
M'n foto's op http://foto.realiseerden.nl en opinies op http://realiseerden.nl, Twitter: @CollinVersteegh
Het leuke aan de erwtensoep is dat het "bah"-aspect bij meerderen opgaat.q01z wrote:he bah erwtensoep..
maar zoals je het verteld is het wel heel verleidelijk om de jouwe een keer te proberen.. er zit duidelijk liefde in het 'brouwen'![]()
En dus heb ik er inmiddels een paar vaste klanten voor die héél graag een litertje in ontvangst nemen omdat hun huisgenoot/partner het vies vindt en het dus nooit gegeten (laat staan vers gemaakt) word.
Mijn slijter bijvoorbeeld nam de laatste keren meerdere bakken van 500ML in ontvangst (in ruil voor een fles brandy) die hij zich na een koopavond gezeten op de bank goed liet smaken.
En als meerdere mensen zeggen dat je erwtensoep even goed of zelfs beter is dan die van hun oma... dan kun je niet meer stuk.

Collin,
Citrofiel in crisis, rij nu in een Mini!
M'n foto's op http://foto.realiseerden.nl en opinies op http://realiseerden.nl, Twitter: @CollinVersteegh
Citrofiel in crisis, rij nu in een Mini!
M'n foto's op http://foto.realiseerden.nl en opinies op http://realiseerden.nl, Twitter: @CollinVersteegh
Buikspek is wat het lijkt te zijn.... en stuk vlees (met groot vetgehalte) aan de buik van het varken....DuFF wrote:buikspek?varkensbovenpoot?duff gaat wel naar de Macdonalds
Het is zo ongeveer de zachtste variant spek.
Bovenpoot is het deel van de poot varken dat je overhoudt als je het onderste deel eraf gezaagd hebt, dat andere deel is waar je bijvoorbeeld ham van maakt (of hamlap bij warme bereiding).
Het is een stuk vlees met bot in het midden en het vel er nog omheen.
Omdat je er ander weinig mee kunt (als slager zijnde) wordt het vaak in een stuk verkocht omdat het anders economisch niet rendabel is om te verwerken.
Het is ideaal om in erwtensoep te verwerken doordat je het eerst, met het vel er nog omheen en bot erin, gebruikt als bouillonbasis. Je braadt het even licht aan en dan kook je het in water met kruiden en (in erwtensoep) wortelen om het te garen. Als dat lang genoeg geduurd heeft haal je de ppot uit het water en laat'm afkoelen.
Als het koeler is haal je het vel, bot en overtollig vet weg en gooi je het resterende vlees weer in de soep.
Erwtensoep, bonensoep en eigenlijk al dat soort maaltijdsoepen (in Spanje bijvoorbeeld de Pota Asturiana) worden gemaakt van goedkoop "rest"materiaal dat in een bepaald seizoen gemakkelijk voor handen is.
Vandaar de winterpeen, uien, erwten, knoldelderij en goedkope vleessoorten zoals bovenpoot en spek maar ook rookworst. Rookworst is iets dat van oudsher ook van goedkope restmaterialen gemaakt werd, het roken ervan is wat het hoofdbestanddeel van de smaak veroorzaakt.
Het is typisch wintervoedsel vanwege de grote vethoeveelheid.
Collin,
Citrofiel in crisis, rij nu in een Mini!
M'n foto's op http://foto.realiseerden.nl en opinies op http://realiseerden.nl, Twitter: @CollinVersteegh
Citrofiel in crisis, rij nu in een Mini!
M'n foto's op http://foto.realiseerden.nl en opinies op http://realiseerden.nl, Twitter: @CollinVersteegh
De McDonalds is een wereldwijd verspreide multinational die haar chemische producten onder de noemer "voedsel" aan de man tracht te brengen.DuFF wrote:.... duff gaat wel naar de Macdonalds
Haar producten zijn bekend vanwege de exorbitant grote hoeveelheden toegevoegd zout en suiker.
Wanneer haar vlaggenschip, de "Big Mac", van dichtbij wordt bekeken blijkt dat de voornaamste smaakcomponent de combinatie van chemisch vervaardigde "cheddar" (geen gelijkenis met de kaas van dezelfde naam) en een bepaalde op "ravigotte-saus" gelijkende vloeistof is.
Het half-afgebakte broodje en de zeer exact bemeten hoeveelheid augurk (1,5 plakje), ketchup en sla bepalen grotendeels het "gevoel" van de hap die men neemt. Tevens schijnt er een bepaald (rund)vleesresidu in gebakken toestand in verwerkt te zijn.
Veel voorkomende klacht (buiten misselijkheid) is dat men na nuttigen van een aantal van hun producten binne n 10 minuten alweer honger heeft. Oorzaak hiervan is het grote suikergehalte dat slechts, na opnemen in de bloedstroom, voor zeer korte tijd een bevredigd gevoel geeft. Dit noemen we ook wel de "sugar-rush".
Leuk studiemateriaal aangaande dit onderwerp is de redelijk bekende film "SuperSize Me".
Collin,
Citrofiel in crisis, rij nu in een Mini!
M'n foto's op http://foto.realiseerden.nl en opinies op http://realiseerden.nl, Twitter: @CollinVersteegh
Citrofiel in crisis, rij nu in een Mini!
M'n foto's op http://foto.realiseerden.nl en opinies op http://realiseerden.nl, Twitter: @CollinVersteegh
-
- AX Spaster Mammer
- Posts: 7633
- Joined: MonJan31, 2005 3:35:30 PM
toepasselijk - klik!2Black wrote:"Big Mac"
hilarisch Kevin!kevin.broke wrote:toepasselijk - klik!2Black wrote:"Big Mac"
En heel knap om 100% dezelfde tekst in 4 snelheden uit te spreken.
Collin,
Citrofiel in crisis, rij nu in een Mini!
M'n foto's op http://foto.realiseerden.nl en opinies op http://realiseerden.nl, Twitter: @CollinVersteegh
Citrofiel in crisis, rij nu in een Mini!
M'n foto's op http://foto.realiseerden.nl en opinies op http://realiseerden.nl, Twitter: @CollinVersteegh
Geen nieuws maar wel weer een paar foto's.
Hopelijk gaat BS-AutoTune midden volgende week weer eens iets A(ni)X-erigs doen.

Hopelijk gaat BS-AutoTune midden volgende week weer eens iets A(ni)X-erigs doen.
Collin,
Citrofiel in crisis, rij nu in een Mini!
M'n foto's op http://foto.realiseerden.nl en opinies op http://realiseerden.nl, Twitter: @CollinVersteegh
Citrofiel in crisis, rij nu in een Mini!
M'n foto's op http://foto.realiseerden.nl en opinies op http://realiseerden.nl, Twitter: @CollinVersteegh
Dat ziet er errrrgg gaaf uit 

=Ceristmo wrote:Zonder Ph.1 geen 2 en 3....De Ph.1 is de moeder aller AX'en. De geboorte. De start. Het begin. En helemaal het einde. De Alfa en de Omega. Je kunt een Ph.2 niet waarderen zonder de Ph.1 een warm hart toe te dragen.
Op de zevende dag rustte God niet. Toen schetste Hij het ontwerp voor de Ph.1 AX (GT).
-
- AX Spaster Mammer
- Posts: 7633
- Joined: MonJan31, 2005 3:35:30 PM