Post hier al je lekkere recepten!

Online meeting-place voor alle off-topic zaken en wat je toch graag kwijt wil.

Moderators: Rock's, webmasters

kevin.broke
AX Spaster Mammer
Posts: 7633
Joined: MonJan31, 2005 3:35:30 PM

Post hier al je lekkere recepten!

Post by kevin.broke »

Ik krijg zowaar honger van het recept van bokkie.. ga vanavond koken, dus kan eigenlijk net zo goed wat lekkers maken! Hebben er nog meer mensen goeie ideeen?

kevin.broke
AX Spaster Mammer
Posts: 7633
Joined: MonJan31, 2005 3:35:30 PM

Post by kevin.broke »

bokkie wrote:
Popmart wrote:Zuurvlees!!!!!!! :P :P :P


mmmmmmm, Saures Rindfleisch mit pommes :lol: Heerlijk

ZUURVLEES

voor 4 personen


500 g magere runderlappen
2 uien
50 g boter
1 dl azijn
1 laurierblad
1 kruidnagel
1 tl tijm
1 el suiker
1 el stroop
1 plakjes peperkoek
zout, versgemalen peper
bereidingswijze



snij het vlees in stukjes
voeg zout, peper, laurierblad, azijn en tijm toe en meng alles goed
laat het vlees min. 8 uur marineren
snipper de ui en fruit de ui in een klein deel van de boter
schep het vlees uit de marinade en dep het droog (1 dl van het vocht opvangen en bewaren!)
bak het vlees in de rest van de boter
voeg de gebakken ui, de suiker, de stroop, het marinade vocht (eerst zeven), de peperkoek (in kleine blokjes) aan het vlees toe
laat dit vlees mengsel 2 uur sudderen op laag vuur, af en toe roeren
lekker met fruitjes


Bron: Rare eetgewoontes
Auteur: bokkie

;)

bokkie
AX liefhebber
AX liefhebber
Posts: 535
Joined: ThuOct21, 2004 1:24:47 PM
Location: Den bosch
Contact:

Post by bokkie »

oei, als ik hier al mijn lekkere recepten neer moet knallen > wordt dit het langste topic van het forum :D

Saures Rindfleisch is echt een aanrader! Niet verwarren met zure zult > zoals ik in eerste instantie deed en braakneigingen kreeg :P
Ik wil slapend sterven, net als mijn Opa......
niet schreeuwend en huilend zoals zijn bijrijder!

Blaat het niet , dan schaapt 't niet

stephanie
AX liefhebber
AX liefhebber
Posts: 271
Joined: TueSep20, 2005 11:05:27 PM
Location: Brunssum
Contact:

Post by stephanie »

ik heb ook nog een hoop recepten koken is me 2e hobby:P
ze komen er morgen ofzo op;)
I used to be a SCHIZOPHRENIC, but we're OK now!

kevin.broke
AX Spaster Mammer
Posts: 7633
Joined: MonJan31, 2005 3:35:30 PM

Post by kevin.broke »

go ahead bokkie! :D

kevin.broke
AX Spaster Mammer
Posts: 7633
Joined: MonJan31, 2005 3:35:30 PM

Post by kevin.broke »

waar blijven die recepten dan?

bokkie
AX liefhebber
AX liefhebber
Posts: 535
Joined: ThuOct21, 2004 1:24:47 PM
Location: Den bosch
Contact:

Post by bokkie »

niet zo ongeduldig heren (en dames).

Moet wel tijd hebben om er eens een paar op te zetten. Voorals het er nu naar uit ziet bestaat het leven uit werken, werken en weinig slapen. Dus misschien dat ik van het weekend er een paar lekkere opzet om jullie iig het weekend door te helpen
Ik wil slapend sterven, net als mijn Opa......
niet schreeuwend en huilend zoals zijn bijrijder!

Blaat het niet , dan schaapt 't niet

kevin.broke
AX Spaster Mammer
Posts: 7633
Joined: MonJan31, 2005 3:35:30 PM

Post by kevin.broke »

cool, doe je alvast een ingredientenlijstje? ik ga morgen boodschappen doen ;)

TTF
AX weirdo
AX weirdo
Posts: 3998
Joined: MonMar15, 2004 12:34:16 AM
Location: Heerenveen (Fryslan)

Post by TTF »

lol..

ik wou net een topic aanmaken over welke kant en klaar maaltijden lekker waren en welke niet :P
Comfort is voor mietjes :music

1.9 TDI 185pk/400nm :)
Citroën Ax 1.6 gti 92'


Image Image

User avatar
Joris
AX Master Spammer
AX Master Spammer
Posts: 2018
Joined: TueAug12, 2003 12:51:05 AM
Location: Heerenveen (Friesland)
Contact:

Post by Joris »

TTF wrote:lol..

ik wou net een topic aanmaken over welke kant en klaar maaltijden lekker waren en welke niet :P


Ouwe shoarma bakker :lol:
Rides: Ax GT `91 Ax gti `92 VW passat variant 97 18inch Cx 2000 pallas `79

TTF
AX weirdo
AX weirdo
Posts: 3998
Joined: MonMar15, 2004 12:34:16 AM
Location: Heerenveen (Fryslan)

Post by TTF »

och.. t was maar 1.3 kilo... :oops: ( met zn2en.. )
Comfort is voor mietjes :music

1.9 TDI 185pk/400nm :)
Citroën Ax 1.6 gti 92'


Image Image

User avatar
Joris
AX Master Spammer
AX Master Spammer
Posts: 2018
Joined: TueAug12, 2003 12:51:05 AM
Location: Heerenveen (Friesland)
Contact:

Post by Joris »

Wat zal t daar ruiken :P
Rides: Ax GT `91 Ax gti `92 VW passat variant 97 18inch Cx 2000 pallas `79

Rio97
Total admin
Total admin
Posts: 5996
Joined: SunJul18, 2004 10:05:50 PM
Location: Delft

Post by Rio97 »

En alweer gaat het over shoarma :?
Wel's dat vet residu gezien na afloop? Komt er hier niet meer in!

Een van de specialiteiten van casa Rio: :wink:

Broccoli lasagne met mosterdsaus. Echt superlekker en spotgoedkoop, alleen wel een uur werk...
En een goede tip als dat leuke meisje eindelijk bij je komt eten :)

Ingredi?nten:
1 kruidenbouillontablet
500 g broccoli, in kleine roosjes gesneden
75 g margarine
1 ui, gesnipperd
1 a 2 teentjes knoflook, fijngesneden
50 g bloem
2 bakjes champignons, in plakjes
2 theelepels tijm
1 blikje tomatenpuree (70 g)
5 eetlepels hot tomatenketchup
4 eetlepel zaanse mosterd
1 bekertje cr?me fraiche
15 g geraspte oude kaas
lasagne bladen

Breng halve liter water met kruidenbouillontablet aan de kook, voeg broccoli toe, laat drie minuten koken. Broccoli uit water halen en spoelen met koud water. Zet de bouillon apart, laten afkoelen.
In een braadpan 50 g margarine, fruit ui en knoflook. Vuur laag, voeg bloem toe, voeg schuitje voor schuitje de bouillon toe. Laat de saus 15 minuten koken.
Verhit rest boter, champignons toevoegen en bakken totdat al het vocht verdampt is. Pan van het vuur en roer de tijm, tomatenpuree en ketchup erdoor, eventueel met peper en zout.
Roer mosterd, cr?me fraiche en de helft van de kaas door de bouillonsaus. De helft hiervan in een kom, roer de broccoli erdoor.
Doe een deel van de broccoli in een beboterde ovenschaal. Lasagne bladen erover.
Deel van de champignonmengsel erover, gevolgd door deel van de geraspte kaas. Hier weer lasagne bladen overheen.
Herhalen tot alles op is, lasagnevellen erover, de overgebleven mosterdsaus erover.
In een voorverwarmde oven van 200 C 30 a 45 minuten laten staan.
Eet smakelijk!
K' heb drie Citroëns, hele mooooie.
Een gele, een goude en een rooooie.

Winaar Le Citron Pressé 2012, categorie equipe met de grootste / mooiste bagage :)

stephanie
AX liefhebber
AX liefhebber
Posts: 271
Joined: TueSep20, 2005 11:05:27 PM
Location: Brunssum
Contact:

Post by stephanie »

maar dan geen mostard en broccoli :?
I used to be a SCHIZOPHRENIC, but we're OK now!

stephanie
AX liefhebber
AX liefhebber
Posts: 271
Joined: TueSep20, 2005 11:05:27 PM
Location: Brunssum
Contact:

Post by stephanie »

Tagliatelle met roomsaus

je neemt een pak tagliatelle (lijkt me logisch)
kookt dit :wink:
dan pak je een pakje knor tagliatelle saus
daar voeg je zelf bij toe
ui
prei
kip
hamreepjes
champignons

de ui de prei de champ en de kip lekker wokken of bakken of grillen wat je wilt
en dat bij de saus erbij doen!!

egt heerlijk :shock:

tevens kan je die saus ook tussen de lasanga doen ipv die rooie saus of die spinazie saus :wink:
I used to be a SCHIZOPHRENIC, but we're OK now!

stephanie
AX liefhebber
AX liefhebber
Posts: 271
Joined: TueSep20, 2005 11:05:27 PM
Location: Brunssum
Contact:

Post by stephanie »

dit is eigenlijk mijn geheimpjes maar voor de mensen onder ons die zelf
champignon roomsaus kunnen maken (of uit een pakje kan ook)
voeg daar eens klein gesneden augurken bij
(het lijkt goor maar is eg heeeerlijk)
I used to be a SCHIZOPHRENIC, but we're OK now!

stephanie
AX liefhebber
AX liefhebber
Posts: 271
Joined: TueSep20, 2005 11:05:27 PM
Location: Brunssum
Contact:

Post by stephanie »

Gekookte mosselen (eet ut zelf niet maar kon het volgens veel mensen in het eetcafe goed maken, ben daar ook kok geweest;) )

men neemt mosselen
1/2 glazen grimbergen donker
mosselkruiden
heeel veel peper en maar koken
en schudden blijven
tot ze allemaal opengesprongen zijn en dan kun je eten :wink:


dan gebakken mosselen

je kookt ze dus eerst en haalt ze er allemaal uit
(behalve degene die er niet goed uit willen die moet je weggooien)
je doet in de pan een flinke klont boter bij de boter wat specerijen (gewoon vanalles boeit niet keeek ik ook nooit na)
doet ze lekker bakken strooit erover heen wat knoflookpoeder zout peper peterselie en lkkr bakken tot ze er lkkr lkkr uitzien :wink:
en hup op een bordje
te combineren met salade
I used to be a SCHIZOPHRENIC, but we're OK now!

stephanie
AX liefhebber
AX liefhebber
Posts: 271
Joined: TueSep20, 2005 11:05:27 PM
Location: Brunssum
Contact:

Post by stephanie »

gebakken mosselen at ik trouwens wel, dus voor de mensen die gewone mosselen niet graag hebben probeer dat eens eg heerlijk :lol:
I used to be a SCHIZOPHRENIC, but we're OK now!

Rio97
Total admin
Total admin
Posts: 5996
Joined: SunJul18, 2004 10:05:50 PM
Location: Delft

Post by Rio97 »

mosselen met grimbergen, goeie vondst!
Net als de augurkjes, binnenkort maar's proberen :)
K' heb drie Citroëns, hele mooooie.
Een gele, een goude en een rooooie.

Winaar Le Citron Pressé 2012, categorie equipe met de grootste / mooiste bagage :)

stephanie
AX liefhebber
AX liefhebber
Posts: 271
Joined: TueSep20, 2005 11:05:27 PM
Location: Brunssum
Contact:

Post by stephanie »

tagliatelle met rucola en ricotta

benodigheden:
(4 pers)

2 rode uien
5 el olijfolie
1 pak tuinerwten
400gr tagliatelle
2 teentjes knoflook
1 gedroogde chillipeper
3 zakken rucola
250 g ricotta (kamertemperatuur)
versgemalen peper

in pan ruim water en zout aan de kook brengen
ui snipperen
in hapjespan 3 el olie.
erwtjes 3 min laten fruiten
in pasta water laten koken met schuimspaan overscheppen na hapjes pan
in hetzelfde water pasta in 7-8 min beetgaar koken
boven hapjespoan knoflook uit perse
paar eetlepels pastawater toevoege
blsd vsn prterselie en 2 zakken rucola door ui erwtenmix laten slinken.
rucolamengsel in keukemachine op lage snelheid kort en grof pureren
rest van olie erdoor roeren
op smaak brengen met peper en zout
pasta afgieten en trug in pan
derde zak rucola met rucola puree voorzichtig door pasta scheppen
en met vork losgemaakte ricotta erover verdelen
bestrooien met geraspte kaas en peper.

dit is in 30 min klaar
emn kost per persoon iets van 3,20
I used to be a SCHIZOPHRENIC, but we're OK now!

Post Reply