Post hier al je lekkere recepten!
Moderators: Rock's, webmasters
-
- AX Spaster Mammer
- Posts: 7633
- Joined: MonJan31, 2005 3:35:30 PM
Post hier al je lekkere recepten!
Ik krijg zowaar honger van het recept van bokkie.. ga vanavond koken, dus kan eigenlijk net zo goed wat lekkers maken! Hebben er nog meer mensen goeie ideeen?
-
- AX Spaster Mammer
- Posts: 7633
- Joined: MonJan31, 2005 3:35:30 PM
bokkie wrote:Popmart wrote:Zuurvlees!!!!!!!![]()
![]()
mmmmmmm, Saures Rindfleisch mit pommesHeerlijk
ZUURVLEES
voor 4 personen
500 g magere runderlappen
2 uien
50 g boter
1 dl azijn
1 laurierblad
1 kruidnagel
1 tl tijm
1 el suiker
1 el stroop
1 plakjes peperkoek
zout, versgemalen peper
bereidingswijze
snij het vlees in stukjes
voeg zout, peper, laurierblad, azijn en tijm toe en meng alles goed
laat het vlees min. 8 uur marineren
snipper de ui en fruit de ui in een klein deel van de boter
schep het vlees uit de marinade en dep het droog (1 dl van het vocht opvangen en bewaren!)
bak het vlees in de rest van de boter
voeg de gebakken ui, de suiker, de stroop, het marinade vocht (eerst zeven), de peperkoek (in kleine blokjes) aan het vlees toe
laat dit vlees mengsel 2 uur sudderen op laag vuur, af en toe roeren
lekker met fruitjes
Bron: Rare eetgewoontes
Auteur: bokkie

oei, als ik hier al mijn lekkere recepten neer moet knallen > wordt dit het langste topic van het forum
Saures Rindfleisch is echt een aanrader! Niet verwarren met zure zult > zoals ik in eerste instantie deed en braakneigingen kreeg

Saures Rindfleisch is echt een aanrader! Niet verwarren met zure zult > zoals ik in eerste instantie deed en braakneigingen kreeg

Ik wil slapend sterven, net als mijn Opa......
niet schreeuwend en huilend zoals zijn bijrijder!
Blaat het niet , dan schaapt 't niet
niet schreeuwend en huilend zoals zijn bijrijder!
Blaat het niet , dan schaapt 't niet
-
- AX Spaster Mammer
- Posts: 7633
- Joined: MonJan31, 2005 3:35:30 PM
niet zo ongeduldig heren (en dames).
Moet wel tijd hebben om er eens een paar op te zetten. Voorals het er nu naar uit ziet bestaat het leven uit werken, werken en weinig slapen. Dus misschien dat ik van het weekend er een paar lekkere opzet om jullie iig het weekend door te helpen
Moet wel tijd hebben om er eens een paar op te zetten. Voorals het er nu naar uit ziet bestaat het leven uit werken, werken en weinig slapen. Dus misschien dat ik van het weekend er een paar lekkere opzet om jullie iig het weekend door te helpen
Ik wil slapend sterven, net als mijn Opa......
niet schreeuwend en huilend zoals zijn bijrijder!
Blaat het niet , dan schaapt 't niet
niet schreeuwend en huilend zoals zijn bijrijder!
Blaat het niet , dan schaapt 't niet
-
- AX Spaster Mammer
- Posts: 7633
- Joined: MonJan31, 2005 3:35:30 PM
En alweer gaat het over shoarma
Wel's dat vet residu gezien na afloop? Komt er hier niet meer in!
Een van de specialiteiten van casa Rio:
Broccoli lasagne met mosterdsaus. Echt superlekker en spotgoedkoop, alleen wel een uur werk...
En een goede tip als dat leuke meisje eindelijk bij je komt eten
Ingredi?nten:
1 kruidenbouillontablet
500 g broccoli, in kleine roosjes gesneden
75 g margarine
1 ui, gesnipperd
1 a 2 teentjes knoflook, fijngesneden
50 g bloem
2 bakjes champignons, in plakjes
2 theelepels tijm
1 blikje tomatenpuree (70 g)
5 eetlepels hot tomatenketchup
4 eetlepel zaanse mosterd
1 bekertje cr?me fraiche
15 g geraspte oude kaas
lasagne bladen
Breng halve liter water met kruidenbouillontablet aan de kook, voeg broccoli toe, laat drie minuten koken. Broccoli uit water halen en spoelen met koud water. Zet de bouillon apart, laten afkoelen.
In een braadpan 50 g margarine, fruit ui en knoflook. Vuur laag, voeg bloem toe, voeg schuitje voor schuitje de bouillon toe. Laat de saus 15 minuten koken.
Verhit rest boter, champignons toevoegen en bakken totdat al het vocht verdampt is. Pan van het vuur en roer de tijm, tomatenpuree en ketchup erdoor, eventueel met peper en zout.
Roer mosterd, cr?me fraiche en de helft van de kaas door de bouillonsaus. De helft hiervan in een kom, roer de broccoli erdoor.
Doe een deel van de broccoli in een beboterde ovenschaal. Lasagne bladen erover.
Deel van de champignonmengsel erover, gevolgd door deel van de geraspte kaas. Hier weer lasagne bladen overheen.
Herhalen tot alles op is, lasagnevellen erover, de overgebleven mosterdsaus erover.
In een voorverwarmde oven van 200 C 30 a 45 minuten laten staan.
Eet smakelijk!

Wel's dat vet residu gezien na afloop? Komt er hier niet meer in!
Een van de specialiteiten van casa Rio:

Broccoli lasagne met mosterdsaus. Echt superlekker en spotgoedkoop, alleen wel een uur werk...
En een goede tip als dat leuke meisje eindelijk bij je komt eten

Ingredi?nten:
1 kruidenbouillontablet
500 g broccoli, in kleine roosjes gesneden
75 g margarine
1 ui, gesnipperd
1 a 2 teentjes knoflook, fijngesneden
50 g bloem
2 bakjes champignons, in plakjes
2 theelepels tijm
1 blikje tomatenpuree (70 g)
5 eetlepels hot tomatenketchup
4 eetlepel zaanse mosterd
1 bekertje cr?me fraiche
15 g geraspte oude kaas
lasagne bladen
Breng halve liter water met kruidenbouillontablet aan de kook, voeg broccoli toe, laat drie minuten koken. Broccoli uit water halen en spoelen met koud water. Zet de bouillon apart, laten afkoelen.
In een braadpan 50 g margarine, fruit ui en knoflook. Vuur laag, voeg bloem toe, voeg schuitje voor schuitje de bouillon toe. Laat de saus 15 minuten koken.
Verhit rest boter, champignons toevoegen en bakken totdat al het vocht verdampt is. Pan van het vuur en roer de tijm, tomatenpuree en ketchup erdoor, eventueel met peper en zout.
Roer mosterd, cr?me fraiche en de helft van de kaas door de bouillonsaus. De helft hiervan in een kom, roer de broccoli erdoor.
Doe een deel van de broccoli in een beboterde ovenschaal. Lasagne bladen erover.
Deel van de champignonmengsel erover, gevolgd door deel van de geraspte kaas. Hier weer lasagne bladen overheen.
Herhalen tot alles op is, lasagnevellen erover, de overgebleven mosterdsaus erover.
In een voorverwarmde oven van 200 C 30 a 45 minuten laten staan.
Eet smakelijk!
K' heb drie Citroëns, hele mooooie.
Een gele, een goude en een rooooie.
Winaar Le Citron Pressé 2012, categorie equipe met de grootste / mooiste bagage
Een gele, een goude en een rooooie.
Winaar Le Citron Pressé 2012, categorie equipe met de grootste / mooiste bagage

Tagliatelle met roomsaus
je neemt een pak tagliatelle (lijkt me logisch)
kookt dit
dan pak je een pakje knor tagliatelle saus
daar voeg je zelf bij toe
ui
prei
kip
hamreepjes
champignons
de ui de prei de champ en de kip lekker wokken of bakken of grillen wat je wilt
en dat bij de saus erbij doen!!
egt heerlijk
tevens kan je die saus ook tussen de lasanga doen ipv die rooie saus of die spinazie saus
je neemt een pak tagliatelle (lijkt me logisch)
kookt dit

dan pak je een pakje knor tagliatelle saus
daar voeg je zelf bij toe
ui
prei
kip
hamreepjes
champignons
de ui de prei de champ en de kip lekker wokken of bakken of grillen wat je wilt
en dat bij de saus erbij doen!!
egt heerlijk

tevens kan je die saus ook tussen de lasanga doen ipv die rooie saus of die spinazie saus

I used to be a SCHIZOPHRENIC, but we're OK now!
Gekookte mosselen (eet ut zelf niet maar kon het volgens veel mensen in het eetcafe goed maken, ben daar ook kok geweest;) )
men neemt mosselen
1/2 glazen grimbergen donker
mosselkruiden
heeel veel peper en maar koken
en schudden blijven
tot ze allemaal opengesprongen zijn en dan kun je eten
dan gebakken mosselen
je kookt ze dus eerst en haalt ze er allemaal uit
(behalve degene die er niet goed uit willen die moet je weggooien)
je doet in de pan een flinke klont boter bij de boter wat specerijen (gewoon vanalles boeit niet keeek ik ook nooit na)
doet ze lekker bakken strooit erover heen wat knoflookpoeder zout peper peterselie en lkkr bakken tot ze er lkkr lkkr uitzien
en hup op een bordje
te combineren met salade
men neemt mosselen
1/2 glazen grimbergen donker
mosselkruiden
heeel veel peper en maar koken
en schudden blijven
tot ze allemaal opengesprongen zijn en dan kun je eten

dan gebakken mosselen
je kookt ze dus eerst en haalt ze er allemaal uit
(behalve degene die er niet goed uit willen die moet je weggooien)
je doet in de pan een flinke klont boter bij de boter wat specerijen (gewoon vanalles boeit niet keeek ik ook nooit na)
doet ze lekker bakken strooit erover heen wat knoflookpoeder zout peper peterselie en lkkr bakken tot ze er lkkr lkkr uitzien

en hup op een bordje
te combineren met salade
I used to be a SCHIZOPHRENIC, but we're OK now!
tagliatelle met rucola en ricotta
benodigheden:
(4 pers)
2 rode uien
5 el olijfolie
1 pak tuinerwten
400gr tagliatelle
2 teentjes knoflook
1 gedroogde chillipeper
3 zakken rucola
250 g ricotta (kamertemperatuur)
versgemalen peper
in pan ruim water en zout aan de kook brengen
ui snipperen
in hapjespan 3 el olie.
erwtjes 3 min laten fruiten
in pasta water laten koken met schuimspaan overscheppen na hapjes pan
in hetzelfde water pasta in 7-8 min beetgaar koken
boven hapjespoan knoflook uit perse
paar eetlepels pastawater toevoege
blsd vsn prterselie en 2 zakken rucola door ui erwtenmix laten slinken.
rucolamengsel in keukemachine op lage snelheid kort en grof pureren
rest van olie erdoor roeren
op smaak brengen met peper en zout
pasta afgieten en trug in pan
derde zak rucola met rucola puree voorzichtig door pasta scheppen
en met vork losgemaakte ricotta erover verdelen
bestrooien met geraspte kaas en peper.
dit is in 30 min klaar
emn kost per persoon iets van 3,20
benodigheden:
(4 pers)
2 rode uien
5 el olijfolie
1 pak tuinerwten
400gr tagliatelle
2 teentjes knoflook
1 gedroogde chillipeper
3 zakken rucola
250 g ricotta (kamertemperatuur)
versgemalen peper
in pan ruim water en zout aan de kook brengen
ui snipperen
in hapjespan 3 el olie.
erwtjes 3 min laten fruiten
in pasta water laten koken met schuimspaan overscheppen na hapjes pan
in hetzelfde water pasta in 7-8 min beetgaar koken
boven hapjespoan knoflook uit perse
paar eetlepels pastawater toevoege
blsd vsn prterselie en 2 zakken rucola door ui erwtenmix laten slinken.
rucolamengsel in keukemachine op lage snelheid kort en grof pureren
rest van olie erdoor roeren
op smaak brengen met peper en zout
pasta afgieten en trug in pan
derde zak rucola met rucola puree voorzichtig door pasta scheppen
en met vork losgemaakte ricotta erover verdelen
bestrooien met geraspte kaas en peper.
dit is in 30 min klaar
emn kost per persoon iets van 3,20
I used to be a SCHIZOPHRENIC, but we're OK now!