Welk voedsel houd je momenteel bezig?
Moderators: Rock's, webmasters
Het eten van morgenavond... dat is wat mij gek genoeg nu al bezig houdt.
We hebben nog witlof, hoewel ik niet weet wat de staat daarvan is.
Denk dus nu aan met brie gevulde witlof omwikkeld met ham en wat nootmuskaat eroverheen.
Beetje pommes gratin erbij (dunne aardappelschijfjes uit de oven gegaard in volle melk of koksroom met een beetje knoflook).
Heb zelf eigenlijk een hekel aan witlof maar op deze manier gaat het wel.
We hebben nog witlof, hoewel ik niet weet wat de staat daarvan is.
Denk dus nu aan met brie gevulde witlof omwikkeld met ham en wat nootmuskaat eroverheen.
Beetje pommes gratin erbij (dunne aardappelschijfjes uit de oven gegaard in volle melk of koksroom met een beetje knoflook).
Heb zelf eigenlijk een hekel aan witlof maar op deze manier gaat het wel.
Collin,
Citrofiel in crisis, rij nu in een Mini!
M'n foto's op http://foto.realiseerden.nl en opinies op http://realiseerden.nl, Twitter: @CollinVersteegh
Citrofiel in crisis, rij nu in een Mini!
M'n foto's op http://foto.realiseerden.nl en opinies op http://realiseerden.nl, Twitter: @CollinVersteegh
-
- AX Master
- Posts: 1733
- Joined: MonDec04, 2006 12:22:32 AM
- Location: Rotterdam
- Contact:
Van de Aldi zijn ze smerig, ah gaat wel, c1000 weet ik eigenlijk niet en de rest ook niet...Browny wrote:Waar ik dan weer nieuwsgierig naar ben: Waar koop je die saucijzenbroodjes?
Bij de bakker bart zijn ze erg goed en ook in de kiosk'en op de stations!!
Lessen tijdens het klussen...
Les 1: Alles is een Hamer
Les 2: Als het met geweld niet lukt, gebruik je niet genoeg.
Les 3: Zo niet, dan toch....
Les 4: Als iets fout gaat of niet lukt, ligt het altijd aan een ander.
Les 1: Alles is een Hamer
Les 2: Als het met geweld niet lukt, gebruik je niet genoeg.
Les 3: Zo niet, dan toch....
Les 4: Als iets fout gaat of niet lukt, ligt het altijd aan een ander.
-
- AX Master
- Posts: 1733
- Joined: MonDec04, 2006 12:22:32 AM
- Location: Rotterdam
- Contact:
die zijn ook zeker lekker! Misschien zelfs iets lekkerder dan de normale!Browny wrote:Dat wil ik horen! Bakker Bart en Servex zijn de betere!! Goed bezig Vincent!! Bij bakker bart hebben ze ook Halal saucijzenbroodjes, die kan ik je aanraden, lekker gekruid!
hahaha mooi onderwerp!!
hou je ook van worstenbroodjes?
Lessen tijdens het klussen...
Les 1: Alles is een Hamer
Les 2: Als het met geweld niet lukt, gebruik je niet genoeg.
Les 3: Zo niet, dan toch....
Les 4: Als iets fout gaat of niet lukt, ligt het altijd aan een ander.
Les 1: Alles is een Hamer
Les 2: Als het met geweld niet lukt, gebruik je niet genoeg.
Les 3: Zo niet, dan toch....
Les 4: Als iets fout gaat of niet lukt, ligt het altijd aan een ander.
v.andriessen wrote:die zijn ook zeker lekker! Misschien zelfs iets lekkerder dan de normale!Browny wrote:Dat wil ik horen! Bakker Bart en Servex zijn de betere!! Goed bezig Vincent!! Bij bakker bart hebben ze ook Halal saucijzenbroodjes, die kan ik je aanraden, lekker gekruid!
hahaha mooi onderwerp!!
hou je ook van worstenbroodjes?
eerlijk gezegd eet ik privé bijna nooit saucijzenbroodjes.
Ik werk bij de fabriek van bovengenoemde broodjes. (klik maar een op de non-stop banner bovenin)
De witlof in de herkansing. Heb nieuwe gekocht.
Maak er een 'echte' pommes dauphinois bij, dus nix geen kaas want dat hoort er helemaal niet in thuis.
Maak er een 'echte' pommes dauphinois bij, dus nix geen kaas want dat hoort er helemaal niet in thuis.
Collin,
Citrofiel in crisis, rij nu in een Mini!
M'n foto's op http://foto.realiseerden.nl en opinies op http://realiseerden.nl, Twitter: @CollinVersteegh
Citrofiel in crisis, rij nu in een Mini!
M'n foto's op http://foto.realiseerden.nl en opinies op http://realiseerden.nl, Twitter: @CollinVersteegh
Wat? De witlof?denny wrote:hmmmmmmm, carameliseren in bruine suiker en beleggen met ham.
Het is wel iets vergelijkbaars, maar dan zonder suiker...
Ik snijd de witlofstronken in 2en (in de lengte natuurlijk) en leg die met de bolle kant naar beneden in een ovenschaal.
In dit geval 4 grote stuks witlof, dus 8 helften.
Dan gaat er peper, zout en vooral nootmuskaat (vers geraspt van een bol) overheen.
Dan komt er op elke stronkje witlof een plak brie en daar overheen leg ik plakken ham. Ik probeer dat wel zo te doen dat de witlof er per stuk met z'n beleg uit te halen valt later.
Dan aluminiumfolie over de schaal en een uur de oven in op ca. 150graden.
De witlof stoomt dan eigenlijk in z'n eigen vocht, er komt enorm veel vocht vrij uit witlof.
Na dat uur kun je eventueel de boel nog extra met wat brie beleggen en het nog eventjes onder de gril gooien voor een krokanter bovenlaagje.
Heerlijk!
Collin,
Citrofiel in crisis, rij nu in een Mini!
M'n foto's op http://foto.realiseerden.nl en opinies op http://realiseerden.nl, Twitter: @CollinVersteegh
Citrofiel in crisis, rij nu in een Mini!
M'n foto's op http://foto.realiseerden.nl en opinies op http://realiseerden.nl, Twitter: @CollinVersteegh
Vandaag stond er Rendang (wikipedia: Rendang ) op het menu.
Vanmorgen om 11:00 mee begonnen zodat het de hele dag de tijd had om echt op smaak te komen.
Uiteindelijk gegeten met gekruide rijst (javaanse kerrie en peterselie bij het water waar de rijst in gekookt werd), een salade van tomaat en komkommer (met een beetje kerrie, azijn, peper en zout) en kroepoek.
Was weer lekker!
Vanmorgen om 11:00 mee begonnen zodat het de hele dag de tijd had om echt op smaak te komen.
Uiteindelijk gegeten met gekruide rijst (javaanse kerrie en peterselie bij het water waar de rijst in gekookt werd), een salade van tomaat en komkommer (met een beetje kerrie, azijn, peper en zout) en kroepoek.
Was weer lekker!
Collin,
Citrofiel in crisis, rij nu in een Mini!
M'n foto's op http://foto.realiseerden.nl en opinies op http://realiseerden.nl, Twitter: @CollinVersteegh
Citrofiel in crisis, rij nu in een Mini!
M'n foto's op http://foto.realiseerden.nl en opinies op http://realiseerden.nl, Twitter: @CollinVersteegh
-
- profiel verwijderd
- Posts: 5910
- Joined: SunApr15, 2007 8:17:09 PM
- Location: Den Hoorn (ZH)
Ik word momenteel ernstig lastig gevallen door de geur van de stooflappen die nu al 2 uur staan te pruttelen....
Collin,
Citrofiel in crisis, rij nu in een Mini!
M'n foto's op http://foto.realiseerden.nl en opinies op http://realiseerden.nl, Twitter: @CollinVersteegh
Citrofiel in crisis, rij nu in een Mini!
M'n foto's op http://foto.realiseerden.nl en opinies op http://realiseerden.nl, Twitter: @CollinVersteegh
Morgen een klassieker op het menu.
snijbonen, witte bonen, aardappelpuree + vleessaus uit de oven.
In andere volgorde natuurlijk....
vleessaus, bonen, snijbonen, puree van onder naar boven.
In ons geval gewoon met gehakt als vlees, had ook runderstoofvlees o.i.d. kunnen zijn.
snijbonen, witte bonen, aardappelpuree + vleessaus uit de oven.
In andere volgorde natuurlijk....
vleessaus, bonen, snijbonen, puree van onder naar boven.
In ons geval gewoon met gehakt als vlees, had ook runderstoofvlees o.i.d. kunnen zijn.
Collin,
Citrofiel in crisis, rij nu in een Mini!
M'n foto's op http://foto.realiseerden.nl en opinies op http://realiseerden.nl, Twitter: @CollinVersteegh
Citrofiel in crisis, rij nu in een Mini!
M'n foto's op http://foto.realiseerden.nl en opinies op http://realiseerden.nl, Twitter: @CollinVersteegh
-
- profiel verwijderd
- Posts: 5910
- Joined: SunApr15, 2007 8:17:09 PM
- Location: Den Hoorn (ZH)
Bij mijn gebruikelijke supermarkt ook Ivar!Browny wrote:....
Collin, bij de Makro verkopen ze hele soepkippen! (diepvries)
Alleen waren die dicht toen ik er destijds 1tje nodig had.
Vanmiddag had ik als laat ontbijt een frietje stoofvlees én een frikadel met mayonaise... ben nog steeds met de verwerking bezig.
Collin,
Citrofiel in crisis, rij nu in een Mini!
M'n foto's op http://foto.realiseerden.nl en opinies op http://realiseerden.nl, Twitter: @CollinVersteegh
Citrofiel in crisis, rij nu in een Mini!
M'n foto's op http://foto.realiseerden.nl en opinies op http://realiseerden.nl, Twitter: @CollinVersteegh