Welk voedsel houd je momenteel bezig?

Online meeting-place voor alle off-topic zaken en wat je toch graag kwijt wil.

Moderators: Rock's, webmasters

Post Reply
Joost
Total admin
Total admin
Posts: 7272
Joined: ThuJun12, 2003 2:56:05 PM
Location: Oss

Post by Joost »

toastjes danish blue, filet American en Bob de bouwer paté
ax 1.4 first (GT5) en de enige cabrio

2Black
citrofiel in crisis
citrofiel in crisis
Posts: 4469
Joined: SatJul16, 2005 1:14:48 PM
Location: Rheden

Post by 2Black »

Het eten van morgenavond... dat is wat mij gek genoeg nu al bezig houdt.
We hebben nog witlof, hoewel ik niet weet wat de staat daarvan is.

Denk dus nu aan met brie gevulde witlof omwikkeld met ham en wat nootmuskaat eroverheen.
Beetje pommes gratin erbij (dunne aardappelschijfjes uit de oven gegaard in volle melk of koksroom met een beetje knoflook).

Heb zelf eigenlijk een hekel aan witlof maar op deze manier gaat het wel.
Collin,

Citrofiel in crisis, rij nu in een Mini!
M'n foto's op http://foto.realiseerden.nl en opinies op http://realiseerden.nl, Twitter: @CollinVersteegh

DuFF
AXtremist
AXtremist
Posts: 8832
Joined: MonDec26, 2005 9:43:07 AM
Location: zeelandia

Post by DuFF »

je gaat er dus al van uit dat er brie op de witlof groeid, bah.

mijn chcolademuffin was goed te doen, straks nog saucijzenbroodjes, knakworsten, brood met kokosbrood,enz.
Spreken is goud, Ductape is zilver.

Browny
Total admin
Total admin
Posts: 7960
Joined: MonJan19, 2004 12:07:32 PM
Location: nabij Utrecht

Post by Browny »

Waar ik dan weer nieuwsgierig naar ben: Waar koop je die saucijzenbroodjes?

v.andriessen
AX Master
AX Master
Posts: 1733
Joined: MonDec04, 2006 12:22:32 AM
Location: Rotterdam
Contact:

Post by v.andriessen »

Browny wrote:Waar ik dan weer nieuwsgierig naar ben: Waar koop je die saucijzenbroodjes?
Van de Aldi zijn ze smerig, ah gaat wel, c1000 weet ik eigenlijk niet en de rest ook niet...
Bij de bakker bart zijn ze erg goed en ook in de kiosk'en op de stations!!
Lessen tijdens het klussen...
Les 1: Alles is een Hamer
Les 2: Als het met geweld niet lukt, gebruik je niet genoeg.
Les 3: Zo niet, dan toch....
Les 4: Als iets fout gaat of niet lukt, ligt het altijd aan een ander.

Browny
Total admin
Total admin
Posts: 7960
Joined: MonJan19, 2004 12:07:32 PM
Location: nabij Utrecht

Post by Browny »

Dat wil ik horen! Bakker Bart en Servex zijn de betere!! Goed bezig Vincent!! Bij bakker bart hebben ze ook Halal saucijzenbroodjes, die kan ik je aanraden, lekker gekruid!

v.andriessen
AX Master
AX Master
Posts: 1733
Joined: MonDec04, 2006 12:22:32 AM
Location: Rotterdam
Contact:

Post by v.andriessen »

Browny wrote:Dat wil ik horen! Bakker Bart en Servex zijn de betere!! Goed bezig Vincent!! Bij bakker bart hebben ze ook Halal saucijzenbroodjes, die kan ik je aanraden, lekker gekruid!
die zijn ook zeker lekker! Misschien zelfs iets lekkerder dan de normale!
hahaha mooi onderwerp!!

hou je ook van worstenbroodjes?
Lessen tijdens het klussen...
Les 1: Alles is een Hamer
Les 2: Als het met geweld niet lukt, gebruik je niet genoeg.
Les 3: Zo niet, dan toch....
Les 4: Als iets fout gaat of niet lukt, ligt het altijd aan een ander.

Tijmen
AX Master Spammer
AX Master Spammer
Posts: 2225
Joined: ThuJun22, 2006 9:48:06 AM
Location: DD

Post by Tijmen »

Ja lekker! Wel zelfgemaakt graag :wink:

Nu bezig met het nagenieten van kip-tandoori a la tijmos, beter gelukt dan de experimentele turkse kipshoarma van gisteren. Daar ben ik flink ziek van geweest :roll:
AX GTI '91

DuFF
AXtremist
AXtremist
Posts: 8832
Joined: MonDec26, 2005 9:43:07 AM
Location: zeelandia

Post by DuFF »

worstenbroodjes heb ik voor vannacht. saucijzenbroodjes zijn van de lidl.
goed te pruimen, al spoel ik ze weg met senseo :lol:
Spreken is goud, Ductape is zilver.

Browny
Total admin
Total admin
Posts: 7960
Joined: MonJan19, 2004 12:07:32 PM
Location: nabij Utrecht

Post by Browny »

v.andriessen wrote:
Browny wrote:Dat wil ik horen! Bakker Bart en Servex zijn de betere!! Goed bezig Vincent!! Bij bakker bart hebben ze ook Halal saucijzenbroodjes, die kan ik je aanraden, lekker gekruid!
die zijn ook zeker lekker! Misschien zelfs iets lekkerder dan de normale!
hahaha mooi onderwerp!!

hou je ook van worstenbroodjes?

eerlijk gezegd eet ik privé bijna nooit saucijzenbroodjes.
Ik werk bij de fabriek van bovengenoemde broodjes. (klik maar een op de non-stop banner bovenin)

2Black
citrofiel in crisis
citrofiel in crisis
Posts: 4469
Joined: SatJul16, 2005 1:14:48 PM
Location: Rheden

Post by 2Black »

De witlof in de herkansing. Heb nieuwe gekocht.
Maak er een 'echte' pommes dauphinois bij, dus nix geen kaas want dat hoort er helemaal niet in thuis.
Collin,

Citrofiel in crisis, rij nu in een Mini!
M'n foto's op http://foto.realiseerden.nl en opinies op http://realiseerden.nl, Twitter: @CollinVersteegh

denny
AX Master Spammer
AX Master Spammer
Posts: 2438
Joined: ThuJun19, 2003 11:36:41 AM
Location: breda

Post by denny »

hmmmmmmm, carameliseren in bruine suiker en beleggen met ham.
Don't walk behind me, I may not lead. Don't walk in front of me, I may not follow. Just walk beside me and be my friend.

2Black
citrofiel in crisis
citrofiel in crisis
Posts: 4469
Joined: SatJul16, 2005 1:14:48 PM
Location: Rheden

Post by 2Black »

denny wrote:hmmmmmmm, carameliseren in bruine suiker en beleggen met ham.
Wat? De witlof?
Het is wel iets vergelijkbaars, maar dan zonder suiker...

Ik snijd de witlofstronken in 2en (in de lengte natuurlijk) en leg die met de bolle kant naar beneden in een ovenschaal.
In dit geval 4 grote stuks witlof, dus 8 helften.
Dan gaat er peper, zout en vooral nootmuskaat (vers geraspt van een bol) overheen.
Dan komt er op elke stronkje witlof een plak brie en daar overheen leg ik plakken ham. Ik probeer dat wel zo te doen dat de witlof er per stuk met z'n beleg uit te halen valt later.
Dan aluminiumfolie over de schaal en een uur de oven in op ca. 150graden.
De witlof stoomt dan eigenlijk in z'n eigen vocht, er komt enorm veel vocht vrij uit witlof.
Na dat uur kun je eventueel de boel nog extra met wat brie beleggen en het nog eventjes onder de gril gooien voor een krokanter bovenlaagje.

Heerlijk!
Collin,

Citrofiel in crisis, rij nu in een Mini!
M'n foto's op http://foto.realiseerden.nl en opinies op http://realiseerden.nl, Twitter: @CollinVersteegh

2Black
citrofiel in crisis
citrofiel in crisis
Posts: 4469
Joined: SatJul16, 2005 1:14:48 PM
Location: Rheden

Post by 2Black »

Vandaag stond er Rendang (wikipedia: Rendang ) op het menu.
Vanmorgen om 11:00 mee begonnen zodat het de hele dag de tijd had om echt op smaak te komen.

Uiteindelijk gegeten met gekruide rijst (javaanse kerrie en peterselie bij het water waar de rijst in gekookt werd), een salade van tomaat en komkommer (met een beetje kerrie, azijn, peper en zout) en kroepoek.

Was weer lekker!
Collin,

Citrofiel in crisis, rij nu in een Mini!
M'n foto's op http://foto.realiseerden.nl en opinies op http://realiseerden.nl, Twitter: @CollinVersteegh

Mastenhose
profiel verwijderd
profiel verwijderd
Posts: 5910
Joined: SunApr15, 2007 8:17:09 PM
Location: Den Hoorn (ZH)

Post by Mastenhose »

Ik was vanavond alleen thuis, vrouwtje moest werken, dus heb ik mezelf maar verwend met pannenkoeken met oude kaas en spek...
Maargoed, één zo'n pannenkoek is lekker, maar na 3 komen ze je neus echt wel uit... :roll:
Bossie wrote:"Je nieuwe naam wordt zeker de Zekeringkoning :lol:
KLIK voor mijn WIE=WIE!
ImageImageImage

2Black
citrofiel in crisis
citrofiel in crisis
Posts: 4469
Joined: SatJul16, 2005 1:14:48 PM
Location: Rheden

Post by 2Black »

Ik word momenteel ernstig lastig gevallen door de geur van de stooflappen die nu al 2 uur staan te pruttelen....
Collin,

Citrofiel in crisis, rij nu in een Mini!
M'n foto's op http://foto.realiseerden.nl en opinies op http://realiseerden.nl, Twitter: @CollinVersteegh

2Black
citrofiel in crisis
citrofiel in crisis
Posts: 4469
Joined: SatJul16, 2005 1:14:48 PM
Location: Rheden

Post by 2Black »

Morgen een klassieker op het menu.

snijbonen, witte bonen, aardappelpuree + vleessaus uit de oven.
In andere volgorde natuurlijk....
vleessaus, bonen, snijbonen, puree van onder naar boven.

In ons geval gewoon met gehakt als vlees, had ook runderstoofvlees o.i.d. kunnen zijn.
Collin,

Citrofiel in crisis, rij nu in een Mini!
M'n foto's op http://foto.realiseerden.nl en opinies op http://realiseerden.nl, Twitter: @CollinVersteegh

Browny
Total admin
Total admin
Posts: 7960
Joined: MonJan19, 2004 12:07:32 PM
Location: nabij Utrecht

Post by Browny »

Amandelstaventijd breekt weer aan. net al heerlijk eentje op.
Collin, bij de Makro verkopen ze hele soepkippen! (diepvries)

Mastenhose
profiel verwijderd
profiel verwijderd
Posts: 5910
Joined: SunApr15, 2007 8:17:09 PM
Location: Den Hoorn (ZH)

Post by Mastenhose »

Browny wrote:Amandelstaventijd breekt weer aan. net al heerlijk eentje op.
Een héle amandelstaaf?! :shock:
Bossie wrote:"Je nieuwe naam wordt zeker de Zekeringkoning :lol:
KLIK voor mijn WIE=WIE!
ImageImageImage

2Black
citrofiel in crisis
citrofiel in crisis
Posts: 4469
Joined: SatJul16, 2005 1:14:48 PM
Location: Rheden

Post by 2Black »

Browny wrote:....
Collin, bij de Makro verkopen ze hele soepkippen! (diepvries)
Bij mijn gebruikelijke supermarkt ook Ivar!
Alleen waren die dicht toen ik er destijds 1tje nodig had.

Vanmiddag had ik als laat ontbijt een frietje stoofvlees én een frikadel met mayonaise... ben nog steeds met de verwerking bezig.
Collin,

Citrofiel in crisis, rij nu in een Mini!
M'n foto's op http://foto.realiseerden.nl en opinies op http://realiseerden.nl, Twitter: @CollinVersteegh

Post Reply