Welk voedsel houd je momenteel bezig?

Online meeting-place voor alle off-topic zaken en wat je toch graag kwijt wil.

Moderators: Rock's, webmasters

Post Reply
2Black
citrofiel in crisis
citrofiel in crisis
Posts: 4469
Joined: SatJul16, 2005 1:14:48 PM
Location: Rheden

Post by 2Black »

wij hadden zojuist gepaneerde schnitzel, witlof gewikkeld in ham met mozzarella (uit de oven, in alu-folie gestoomd in z'n eigen vocht en daarna de ham eromheen en mozzarella plakken erop. Dan nog even onder de grill) en nog wat komkommersalade.

Grietje (niet Romy) wil (volgens haar: moet) afvallen dus laten we een groot deel van de koolhydraten achterwege. Geen (in roomboter) gebakken aardappelen dus. En die schnitzel kon eigenlijk ook niet...
Collin,

Citrofiel in crisis, rij nu in een Mini!
M'n foto's op http://foto.realiseerden.nl en opinies op http://realiseerden.nl, Twitter: @CollinVersteegh

Losroyos
AX super weirdo
AX super weirdo
Posts: 4802
Joined: SatJan02, 2010 12:42:12 AM
Location: Zevenaar

Post by Losroyos »

Sausijsebroodje met Maggi :oops:

Klinkt vies, maar in de echte sausijsjes zit soepvlees. Dus beetje maggie kan best. is een keer het proberen waard.

KMvrtr
AX Master
AX Master
Posts: 1090
Joined: FriSep12, 2003 9:21:33 PM
Location: Almere

Post by KMvrtr »

Gistermiddag alvast caponata gemaakt voor vanavond. Als die een dagje staat is ie nog lekkerder. :)

Nu nog even verzinnen wat we erbij gaan doen.

2Black
citrofiel in crisis
citrofiel in crisis
Posts: 4469
Joined: SatJul16, 2005 1:14:48 PM
Location: Rheden

Post by 2Black »

Klinkt lekker... nu ik weet wat het is.

http://en.wikipedia.org/wiki/Caponata
Collin,

Citrofiel in crisis, rij nu in een Mini!
M'n foto's op http://foto.realiseerden.nl en opinies op http://realiseerden.nl, Twitter: @CollinVersteegh

2Black
citrofiel in crisis
citrofiel in crisis
Posts: 4469
Joined: SatJul16, 2005 1:14:48 PM
Location: Rheden

Post by 2Black »

Ben Lasagne aan het maken.
Of eigenlijk... ben ik bezig de saus waar de lasagne bladen tussen gaan liggen aan het bereiden.

Met gehakt, ui, knoflook, wortel, courgette en tomaat.
Gekruid met: Italiaanse kruiden, beetje sambal, zwarte peper, aceto-balsamico én nootmuskaat. (en wat zout natuurlijk).
Collin,

Citrofiel in crisis, rij nu in een Mini!
M'n foto's op http://foto.realiseerden.nl en opinies op http://realiseerden.nl, Twitter: @CollinVersteegh

KMvrtr
AX Master
AX Master
Posts: 1090
Joined: FriSep12, 2003 9:21:33 PM
Location: Almere

Post by KMvrtr »

Eigenlijk hoor je caponata koud te eten, maar vandaag heb ik hem eens warm opgediend. Ook lekker!

Ik kom graag een keertje bij je eten Collin, klinkt allemaal ook erg goed! :D

2Black
citrofiel in crisis
citrofiel in crisis
Posts: 4469
Joined: SatJul16, 2005 1:14:48 PM
Location: Rheden

Post by 2Black »

KMvrtr wrote:Ik kom graag een keertje bij je eten Collin, klinkt allemaal ook erg goed! :D
Thx!
Verder is ons eten altijd nogal saai hoor... het is opdienen en opeten, binnen 10 minuten weer voorbij.
Wát we eten is normaal gesproken wel 100% vers bereid, dat wel. Enige uitzondering daarop is de wekelijkse frituurdag en heel af en toe een k&k-pizza.

Normaal gesproken moet er een bechamel-saus (link naar het Elizabeth David recept ervoor) over de lasagne maar dat was me iets te bewerkelijk voor vandaag.

Hoe dan ook... het heeft gesmaakt!
Collin,

Citrofiel in crisis, rij nu in een Mini!
M'n foto's op http://foto.realiseerden.nl en opinies op http://realiseerden.nl, Twitter: @CollinVersteegh

Losroyos
AX super weirdo
AX super weirdo
Posts: 4802
Joined: SatJan02, 2010 12:42:12 AM
Location: Zevenaar

Post by Losroyos »

Ik heb echt lange tijd niet meer zo goor gegeten als vanaaf, Ik dacht probeer dat www.justeat.nl is, Ik bestellen bij Zyas place zevenaar, Die pinda saus was net pindakaas. Vroeg patat oorlog, mayo was er denk ik zelf afgelopen die zag ik nergens, De Durum die ik had was zo droog als een rol vloerbedekking, kreeg het niet weg..

Enige wat een beetje te eten was was de kankworst.

KMvrtr
AX Master
AX Master
Posts: 1090
Joined: FriSep12, 2003 9:21:33 PM
Location: Almere

Post by KMvrtr »

LOL, kook dan ook gewoon even zelf joh.
Duurt net zo lang als wachten op die bezorgbagger.

Losroyos
AX super weirdo
AX super weirdo
Posts: 4802
Joined: SatJan02, 2010 12:42:12 AM
Location: Zevenaar

Post by Losroyos »

KMvrtr wrote:LOL, kook dan ook gewoon even zelf joh.
Duurt net zo lang als wachten op die bezorgbagger.
Der was niks in huis.

2Black
citrofiel in crisis
citrofiel in crisis
Posts: 4469
Joined: SatJul16, 2005 1:14:48 PM
Location: Rheden

Post by 2Black »

Dan moet je boodschappen doen Roy :wink:


Hier ondertussen:

tartaartjes met een spiegelei erbovenop
salade met romeinse sla en rucola (uit eigen tuin!), rode ui, cherry tomaatjes, komkommer. Dressing is simpelweg beetje balsamico+ zwarte peper (uit de molen).
Collin,

Citrofiel in crisis, rij nu in een Mini!
M'n foto's op http://foto.realiseerden.nl en opinies op http://realiseerden.nl, Twitter: @CollinVersteegh

Losroyos
AX super weirdo
AX super weirdo
Posts: 4802
Joined: SatJan02, 2010 12:42:12 AM
Location: Zevenaar

Post by Losroyos »

Vanaaf Rijst met Chilli Concarne. Toppertje. Maar dit keer met Rundvlees ipv spekjes enzo :P

q01z
Total admin
Total admin
Posts: 14999
Joined: WedApr07, 2004 8:58:52 PM
Location: Kapelle
Contact:

Post by q01z »

vanavond vegetarische pasta.. omdat ikv ergeten ben gehakt te kopen..

om de saus toch een beetje aan te vullen maar beetje gaan mengen;
blikje gepelde tomaten
blikje gehakte spinazie (daar ging de kleur..)
handje olijven
paar zongedroogde tomaatjes
paar scheppen groene pesto
schepje sambal
handje gesneden champignons

dat gaat m maar worden dan :P saus smaakte net met proeven wel lekker, alleen ziet het er niet uit (bruin/groenig..)
Image

q01z
Total admin
Total admin
Posts: 14999
Joined: WedApr07, 2004 8:58:52 PM
Location: Kapelle
Contact:

Post by q01z »

met vandaag de toevoeging van een plak gorgonzola :)
Image

Losroyos
AX super weirdo
AX super weirdo
Posts: 4802
Joined: SatJan02, 2010 12:42:12 AM
Location: Zevenaar

Post by Losroyos »

Vandaag Chinees,

Loempia (overheerlijk met chilli) en bami + sate en pinda saus

binne 10 minuten klaar bij onze chinees.

2Black
citrofiel in crisis
citrofiel in crisis
Posts: 4469
Joined: SatJul16, 2005 1:14:48 PM
Location: Rheden

Post by 2Black »

Ben nu de spareribs (van de Aldi) aan het verteren :? :wink: .
Daarbij wederom sla uit eigen tuin!
Collin,

Citrofiel in crisis, rij nu in een Mini!
M'n foto's op http://foto.realiseerden.nl en opinies op http://realiseerden.nl, Twitter: @CollinVersteegh

Losroyos
AX super weirdo
AX super weirdo
Posts: 4802
Joined: SatJan02, 2010 12:42:12 AM
Location: Zevenaar

Post by Losroyos »

Die spareribs van de aldi zijn lekker :|

Uit zon doos toch :P

Tijmen
AX Master Spammer
AX Master Spammer
Posts: 2225
Joined: ThuJun22, 2006 9:48:06 AM
Location: DD

Post by Tijmen »

Losroyos wrote:Vandaag Chinees,

Loempia (overheerlijk met chilli) en bami + sate en pinda saus

binne 10 minuten klaar bij onze chinees.
Hahaha, kook jij wel eens??

Ik ben druk bezig met het verteren van de driekleurenpasta met pecorino-knoflooksaus, wat extra knoflook, een uitje, een flinke schep sambal badjak, gehakte bladspinazie met mozzarella en tomaat, zongedroogde tomaatjes en het toetje: oerhollandse rijstepap.

HEt was wel wat veel trouwens, weet je meteen wat ik de rest van de week eet :wink:
AX GTI '91

Losroyos
AX super weirdo
AX super weirdo
Posts: 4802
Joined: SatJan02, 2010 12:42:12 AM
Location: Zevenaar

Post by Losroyos »

Ik woon nog thuis, Maar ik kook wel eens ja, Maar ik maak meestal veel vlees en groente klaar, Aardappels is niet favoriet,
Het enige dat ik echt niet lust is Lasgna, spagetti en macaroni zooi. Voor de rest echt zon beetje alles.


Een gerechtje net nog gemaakt,

Geleerd in Italie,

Neem een snee brood, Leg die even kort in de oven tot die die lekker kraak heeft. Snij een tomaatje leg die op het brood, giet er een of andere olie overheen (weet ik naam zogouw niet van gekregen in italie) en dan een beetje peterselie. Echt super lekker, Eten ze daar als voor gerecht..

Rio97
Total admin
Total admin
Posts: 5996
Joined: SunJul18, 2004 10:05:50 PM
Location: Delft

Post by Rio97 »

Losroyos wrote:....Snij een tomaatje leg die op het brood, giet er olijfolie overheen...
Voor de Catalaanse variant nog een teentje knoflook op stukwrijven ;)


Hier staan al twee dagen de souvenirs van waggel centraal.
Op het ambachtelijke marktje een zwarte bessen mosterd gekocht.

Hamlappen in stukken gesneden, ingesmeerd met deze zwarte bessen mosterd, nachtje in de koelkast laten marineren en de volgende dag gebakken met een gekookte aardappel en sperzieboontjes met spekjes.
Het vlees was heerlijk zacht geworden zonder dat de mosterdsmaak alles overheerste.

De dag hier weer na de overgebleven ingrediënten van de campingmacaroni gebruikt. Maar dit keer wat uitgebreider met partjes salami, prei, ui, gesneden knoflook en biologisch rundergehakt.
K' heb drie Citroëns, hele mooooie.
Een gele, een goude en een rooooie.

Winaar Le Citron Pressé 2012, categorie equipe met de grootste / mooiste bagage :)

Post Reply