Welk voedsel houd je momenteel bezig?

Online meeting-place voor alle off-topic zaken en wat je toch graag kwijt wil.

Moderators: Rock's, webmasters

Post Reply
2Black
citrofiel in crisis
citrofiel in crisis
Posts: 4469
Joined: SatJul16, 2005 1:14:48 PM
Location: Rheden

Post by 2Black »

mmm... da's helemaal niet vies!

Nu even een paar uurtjes laten staan tot het avondeten!
Collin,

Citrofiel in crisis, rij nu in een Mini!
M'n foto's op http://foto.realiseerden.nl en opinies op http://realiseerden.nl, Twitter: @CollinVersteegh

Kakelbont
AX Master Spammer
AX Master Spammer
Posts: 2744
Joined: WedJan28, 2004 1:33:23 PM
Location: Fijnaart (West Brabant)
Contact:

Post by Kakelbont »

Is Broodje Unox al genoemd?

Het meest hollandse culinaire hoogstandje dat je in 2min bereid?
Rob v/d G
Xantia Activa V6
CX (die niet vonkt...)

2Black
citrofiel in crisis
citrofiel in crisis
Posts: 4469
Joined: SatJul16, 2005 1:14:48 PM
Location: Rheden

Post by 2Black »

Unox zou zich alleen niet met het broodje moeten bemoeien...

En dus koop ik weleens de kleine magnetron rookworstjes (vooral de pittige variant vind ik erg smakelijk) van Unox maar doe daar een zelf-afgebakken pistoletje omheen. Lekker met mosterd en een plakje kaas er overheen.
Collin,

Citrofiel in crisis, rij nu in een Mini!
M'n foto's op http://foto.realiseerden.nl en opinies op http://realiseerden.nl, Twitter: @CollinVersteegh

DuFF
AXtremist
AXtremist
Posts: 8832
Joined: MonDec26, 2005 9:43:07 AM
Location: zeelandia

Post by DuFF »

die broodjes uit die pakketten van unox zijn NIET TE VRETEN.
Spreken is goud, Ductape is zilver.

Rio97
Total admin
Total admin
Posts: 5996
Joined: SunJul18, 2004 10:05:50 PM
Location: Delft

Post by Rio97 »

Moet je wel mee opletten welke mosterd je er bij neemt.
Een paar weken geleden had ik ovenbroodjes voor in het weekend en de laatste mosterd gepakt die nog in de koelkast stond.
Dat bleek dus de pittige...
Mosterd is net als sambal, daar moet je minstens 3 a 4 verschillende van in huis hebben.
Dan proef je ook opeens dat er een enorm verschil in smaak in kan zitten.
K' heb drie Citroëns, hele mooooie.
Een gele, een goude en een rooooie.

Winaar Le Citron Pressé 2012, categorie equipe met de grootste / mooiste bagage :)

raoel
Eggman
Eggman
Posts: 3308
Joined: FriFeb08, 2008 12:30:11 AM
Location: Amersfoort
Contact:

Post by raoel »

Ja helemaal mee eens! De standaard sambal kopen we niet meer, Sambal Brandal vinden wij toch echt de lekkerste :)

DuFF
AXtremist
AXtremist
Posts: 8832
Joined: MonDec26, 2005 9:43:07 AM
Location: zeelandia

Post by DuFF »

als mosterd is die pittige scherpe mosterd lekker.
als saus voor op frituurpansnacks is Vlammensaus lekker.
Spreken is goud, Ductape is zilver.

Rio97
Total admin
Total admin
Posts: 5996
Joined: SunJul18, 2004 10:05:50 PM
Location: Delft

Post by Rio97 »

raoel wrote:Ja helemaal mee eens! De standaard sambal kopen we niet meer, Sambal Brandal vinden wij toch echt de lekkerste :)
Nou, sambal oelek gebruik ik soms nog om de marinade net even een scherp accentje te geven of om de kipfilet in te braden.
Maar als het op smaak aankomt zijn bij ons de sambal badjak en sambal peteh favoriet.
K' heb drie Citroëns, hele mooooie.
Een gele, een goude en een rooooie.

Winaar Le Citron Pressé 2012, categorie equipe met de grootste / mooiste bagage :)

2Black
citrofiel in crisis
citrofiel in crisis
Posts: 4469
Joined: SatJul16, 2005 1:14:48 PM
Location: Rheden

Post by 2Black »

Momenteel heb ik sambal oelek (die ik eigenlijk alleen gebruik als basisingrediënt in pindasaus, want ook die maak ik zelf natuurlijk), sambal badjak (gebakken sambal) en dambal djeroek (sambal met limoen) in huis.
Op de oelek na, die zo basic is dat het merk minder uitmaakt, koop ik in principe enkel sambal van Koningsvogel. Uitstekende kwaliteit en het grootste assortiment.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Sambal voor een zeer complete lijst van voorkomende sambals en hun korte beschrijving.

Ik doe het gewoon op de boterham, met kaas, worst, pindakaas.

Qua mosterd is het een nog veel ingewikkelder verhaal.
Mosterd is altijd een typisch europees maar eigenlijk plaatselijk/regionaal produkt geweest. Daarom hebben we in nederland vooral Marne-mosterd als merk omdat er in Groningen altijd veel mosterd(zaad) werd verbouwd. Maar ook de "Doesburgsche Mosterd & Azijnfabriek" is een bekende.
Persoonlijk gaat mijn voorkeur uit naar een grove mildere mosterd, maar op bijvoorbeeld een kroket of bitterbal mag ik graag een pittige dyon nuttigen.
Sinds midden jaren '90 zijn er weer een aantal kleinschalige mosterd&azijn fabriekjes aktief.
In Duitsland is mosterd (senf) nog steeds een zeer populair en zelfs essentieel bijgerecht dat per streek anders is. Voor een duitser is sauerkraut (zuurkool) met eisbein (soort varkensbovenpoot) ondenkbaar zonder z'n favoriete senf.
De engelsen maken ook mosterd maar die is heel anders dan de onze, minder puur en al jaren (komt misschien door de voedseldistributie in WOII) zeer geïndustrialiseerd. Engelsen hebben ook nogal een voorkeur voor zoet, vandaar het fenomeen 'honey-mustard'.
Bij het koken, het zal ook niet zo zijn, is natuurlijk de franse mosterd toonaangevend. Dyon mosterd (van het merk Maille, opgericht in 1747) is de allerbekendste maar ook de fransen hebben 100den varianten. De franse is vaak wat scherper.
Collin,

Citrofiel in crisis, rij nu in een Mini!
M'n foto's op http://foto.realiseerden.nl en opinies op http://realiseerden.nl, Twitter: @CollinVersteegh

Mastenhose
profiel verwijderd
profiel verwijderd
Posts: 5910
Joined: SunApr15, 2007 8:17:09 PM
Location: Den Hoorn (ZH)

Post by Mastenhose »

Op dit moment...
Chocolade eitjes! Met advocaat- en pistachevulling...
Best aardig eigenlijk, maar ben er na twee eitjes meestal wel weer klaar mee...
Bossie wrote:"Je nieuwe naam wordt zeker de Zekeringkoning :lol:
KLIK voor mijn WIE=WIE!
ImageImageImage

DuFF
AXtremist
AXtremist
Posts: 8832
Joined: MonDec26, 2005 9:43:07 AM
Location: zeelandia

Post by DuFF »

je moet ook het zilverfolie eraf halen voordat je ze gaat opeten marco :wink:
Spreken is goud, Ductape is zilver.

Kakelbont
AX Master Spammer
AX Master Spammer
Posts: 2744
Joined: WedJan28, 2004 1:33:23 PM
Location: Fijnaart (West Brabant)
Contact:

Post by Kakelbont »

DuFF wrote:je moet ook het zilverfolie eraf halen voordat je ze gaat opeten marco :wink:
:lol:

Hee maar dat broodje unox, dat draait volledig om de Unox saus. Die maakt de beleving meesterlijk. Broodjes en worsten kun je overal vandaan halen inderdaad 8)
Rob v/d G
Xantia Activa V6
CX (die niet vonkt...)

Mastenhose
profiel verwijderd
profiel verwijderd
Posts: 5910
Joined: SunApr15, 2007 8:17:09 PM
Location: Den Hoorn (ZH)

Post by Mastenhose »

DuFF wrote:je moet ook het zilverfolie eraf halen voordat je ze gaat opeten marco :wink:
:lol: Dat is nou net de reden dat ik er zo snel klaar mee ben! ;)
Bossie wrote:"Je nieuwe naam wordt zeker de Zekeringkoning :lol:
KLIK voor mijn WIE=WIE!
ImageImageImage

DuFF
AXtremist
AXtremist
Posts: 8832
Joined: MonDec26, 2005 9:43:07 AM
Location: zeelandia

Post by DuFF »

Kakelbont wrote:
DuFF wrote:je moet ook het zilverfolie eraf halen voordat je ze gaat opeten marco :wink:
:lol:

Hee maar dat broodje unox, dat draait volledig om de Unox saus. Die maakt de beleving meesterlijk. Broodjes en worsten kun je overal vandaan halen inderdaad 8)
broodjes unox zijn overgewaardeerd.

het komt meerendeels dat 'het meisje van de unox' zo in opspraak kwam omdat zij hele mooie ogen heeft...(ze is overigens vegetariër, wat een grap)
Image

en daar mag die unox saus natuurlijk wel overheen :D .

heerlijk offtopic weer, maar die broodjes van unox zijn net purschuim, de worsten zijn lekker sappig, en de saus maakt het broodje net weer een beetje eetbaar.

Ik verkies overigens paashazen boven paaseitjes, en dan de variant die niet in zilverfolie zit :D
Spreken is goud, Ductape is zilver.

Losroyos
AX super weirdo
AX super weirdo
Posts: 4802
Joined: SatJan02, 2010 12:42:12 AM
Location: Zevenaar

Post by Losroyos »

Manderijntjes..

Mastenhose
profiel verwijderd
profiel verwijderd
Posts: 5910
Joined: SunApr15, 2007 8:17:09 PM
Location: Den Hoorn (ZH)

Post by Mastenhose »

DuFF wrote:Image

en daar mag die unox saus natuurlijk wel overheen :D .
Die wil ik best wel ff uitpakken hoor, en dan flink wat saus eroverheen... :lol:
Bossie wrote:"Je nieuwe naam wordt zeker de Zekeringkoning :lol:
KLIK voor mijn WIE=WIE!
ImageImageImage

CitroCin
Moeder Overste
Moeder Overste
Posts: 2176
Joined: SunNov20, 2005 8:04:30 PM
Location: Beekbergen/axclubforum

Post by CitroCin »

DuFF wrote:je moet ook het zilverfolie eraf halen voordat je ze gaat opeten marco :wink:
Ach ik zag laatst nog iemand een eitje met zilverfolie eromheen in zijn mond stoppen en er op kauwen,bleek geen succes te zijn :D
Ik rijd niet voor niks AX....Of toch wel?????

Image

Losroyos
AX super weirdo
AX super weirdo
Posts: 4802
Joined: SatJan02, 2010 12:42:12 AM
Location: Zevenaar

Post by Losroyos »

Zo zin in Pizza, Big American Superme kwijl

Joost
Total admin
Total admin
Posts: 7272
Joined: ThuJun12, 2003 2:56:05 PM
Location: Oss

Post by Joost »

het voedsel van Niels wat ie zo lekker vindt maar hij krijgt het niet goed verteerd ... :(
ax 1.4 first (GT5) en de enige cabrio

DuFF
AXtremist
AXtremist
Posts: 8832
Joined: MonDec26, 2005 9:43:07 AM
Location: zeelandia

Post by DuFF »

pizzaaaaa
Spreken is goud, Ductape is zilver.

Post Reply